KONSULTING

Vi jobbar främst med utvecklingsuppdrag åt verkstadsindustrin med utveckling av nya och befintliga produkter för olika tillverkningsprocesser. Vi har bred kompetens med seniorkunnande. Vi jobbar ofta i projektform där vi driver hela eller delar av projektet, hemmavid eller på plats hos kunden. Fördelen med detta är att vi får ett nära samarbete med våra kunder under utvecklingsfasen och att projektets ledtider kortas avsevärt.

Ett av våra specialistområden är gjutgods och dess olika användningsområden. Vi har lång erfarenhet av att ersätta befintliga komponenter med gjutgods. Det finns många fördelar med ett gjutgods och det enskilt viktigaste för ett gjutgods är själva konstruktionen.

För att erhålla så många fördelar som möjligt och att hålla nere kostnaden krävs stor erfarenhet och ett nära samarbete med en gjutare. Vi har ett nära samarbete med ett flertal gjuterier. Ett projekt för att ta fram ett nytt gjutgods innehåller ofta design, konstruktion, projektledning, upphandling, modelltillverkning, utfallsprover, prototyper, kvalitetssäkring, bearbetning, ytbehandling. I vissa fall erbjuder Origon ett totalåtagande med leverans av färdiga gjutna artiklar. Läs mer om gjutgods här.

 

Ett annat är UAS/UAV/drönarkompetens. Vi har utvecklat ett flertal olika UAS/UAV/drönare och har kompetens för att ta fram nya koncept på drönare som är specifikt anpassade för den uppgift som ska lösas. Exempel på kompetens inom detta område är: aerodynamisk design, strömningsberäkningar, konceptkonstruktion, telemetrilösningar, lättviktskonstruktion, tåliga material, elektronik, mjukvara, högprecisions GPS, produktionsteknik, flygkompetens, sensorteknik

 

Ytterligare exempel på vår kompetens är verktygs- och fixturkonstruktion. Vi har mångårig erfarenhet av att ta fram hjälpmedel för en rationell produktion. Exempel på kompetens är: svetsfixturer, monteringsfixturer, pressverktyg, kontrollfixturer, vakuumformningsverktyg, kompositverktyg för vakuum och pressning

  • Spetskompetens på gjutgods
  • Design
  • Mekanisk konstruktion
  • Projektledning
  • UAS Kompetens
  • Verktygs- & fixturkonstruktion

KONTAKTPERSONER

Mikael Brunnström

VD, Projektledare

Martin Eriksson

Konsult

Nitramnosskire.mer@gmail.com

+46(0)70-570 06 64

Alla framgångsrika projekt börjar med en enkel dialog.
Säg hej!

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

    Translate »