FOTOGRAMMETRI

Agisoft Metashape är en programvara  för att utföra fotogrammetrisk beräkning av digitala bilder och skapa 3D data

Enligt traditionella metoder görs ytmodeller och volymuträkningar genom GPS och mätkäpp, vilket ofta kan vara farligt, ta upp till flera veckor att utföra och med en relativt låg noggrannhet. Felmarginalen kan ligga på upp till 10-15%.

SmartPlanes Freya är designat för flygmätning och med hjälp av fotogrammetri kan vi täcka av flera hundra hektar på kort tid. Planet har oändligt många mätpunkter, ca 10 miljoner, och levererar geometriska, skalriktiga foton med en felmarginal på 0,5-1%. Med hjälp av programvaran kan man sedan räkna om fotot till 3D-modeller över markytan, räkna ut volymer på högar, berg, gruvor, grus, krossmassor, spån, soptippar, deponiområden med mera.

För att kunna leverera denna kvalitet använder våra drönare ett system som både är komplext men samtidigt lätt att använda för slutkunden och den som ska styra planet. Systemet arbetar i realtid och levererar ett resultat som är användbara för det avsedda uppdraget.

Mjukvarorna vi använder oss av heter Agisoft Metashape och Pix4D.

Agisoft Metashape är ledande när det gäller beräkningskvalitet, noggrannhet och avancerade funktioner. Det är ett mångsidigt och lätt system som går att anpassa till olika typer av slutresultat. Läs mer på Agisofts hemsida >

Med Pix 4D kan vi göra effektiva beräkningar direkt i deras molntjänst. Som slutanvändare är det lättförståeligt med många bra tutorials om hur programmet fungerar. Till Pix4D:s hemsida >

KONTAKTPERSONER

Mikael Brunnström

VD, Projektledare

Alla framgångsrika projekt börjar med en enkel dialog.
Säg hej!

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

    Translate »